Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Keptų slyvų tyrė
Vaida Kurpienė
Keptų slyvų tyrelė - mitybos paįvairinimui. Slyvos turi ląstelienos, kuri gerina virškinimą.
100 g slyvų turi 9,5 mg C vitamino, 6 mg kalcio, 7 mg magnio.
Spausdinti šį receptą
Desertai, Tyrelės
Europietiška
Ingredientai
Slyvų
Gaminimo žingsniai
Perpjauname slyvas per pusę.
Išdėliojame slyvas perpjauta puse į apačią kepimo formoje.
Įpilame vandens (apie 3 cm).
Kepame apie +180 C temperatūroje, kol suminkštėja.
Nulupame odeles ir sutriname slyvas su maisto smulkintuvu.
Galima įpilti vandens ar šiek tiek sumaišyti su kūdikiams skirta ryžių koše.
Patarimas
Galima nuluptas slyvas ne kepti, o pagarinti.
---
Be pieno, Nuo 1 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn., Vaisiai