Kai norisi blynų, o negali kiaušinių, kvietinių miltų bei pieno produktų, išeitis tikrai yra.Kiekis 3-4 asmenims. Jei šeimoje yra paauglių – tada visų dalių reikės daugiau.
Tofutai sojos pieno sūris. Svarbu, kad minkštas būtų, jis puikiai suriša miltus. Be to, turi idealiai pasisavinamų baltymų ir suteikia sotumo. Rasite visose didelėse parduotuvėse, dažniausiai pieno skyriuose.
650mlavižų pienas
Vanilės
Druskos
Nerafinuoto cukraus
Gaminimo žingsniai
Tofu gerai nuspaudžiame, kad neliktų skysčio.
Tofu pertriname, sumaišome su visais ingredientais ir paliekame tešlą brinkti apie 30 min. Patartina atkreipti dėmesį į tešlos konsistenciją, jeigu ji yra per skysta, reikia šiek tiek dar įdėti miltų. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Paruoštą tešlą pilame į keptuvę ir kepame lietinius.
Patarimas
Kepiau blynus vaflinėje keptuvėje. Nesu tikra kaip jūsų vaikams, bet maniškiams, jei tik atrodo kaip vaflis - viskas skanu, nors blynai buvo tikrai kitokio skonio. Tik pabaigę klausė kada vėl kepsime tokius blynus. Reiškia pavyko puikiai.