Šį patiekalą ruošiu ir suaugusiems ir vaikams, tik prieskoniai skiriasi. Kažkada dariau įrašą su savo dukters gimtadieniu - ten irgi ant stalo buvo.Nuotraukoje Giedrės Renevės versija. Ji rašo: "Šiandien su 4 metų sūnumi gaminome seniai pamirštą užkandį - avinžirnių traškučius. Išgirdęs šią idėją, jis buvo nelabai sužavėtas, bet paragavęs sako "O! Sprogsta burnoje kaip spragtukai!"Išorė traški, o vidus - minkštas. Tikri spragtukai.
Parą mirkyti avinžirniai, vėliau praskalauti ir apvirti. Galima naudoti ir konservuotus, tik namie paruošti bus skanesni ir su daugiau vertingų medžiagų. Išmirkę daugiau dalį galite porcijomis užšaldyti.
Pabarstyti druska ir saldžiąja paprika (prieskonių milteliai).
Lengvai pakepinti orkaitėje + 200 C apie 15 minučių.