Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Riešutinis pyragas su namine karamele be pridėtinio cukraus
Vaida Kurpienė
Kai renkamės desertus, rinkimės pačius pačiausius! Tada pakaks ir mažogabalėlio pasimėgavimui - ir vaikams, ir tėveliams. Toks pyragas papuoštų ir šventinį stalą!
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
25
minutes
min
Iš viso
40
minutes
min
Desertai
Europietiška
10
porcijos
Ingredientai
Pyragui reikės:
100
g
žemės riešutų
250
g
avižų miltų
60
g
kokoso aliejaus
125
g
moliūgų tyrės
125
g
bananų tyrės
40
g
saldiklio
(galima naudoti datules ar razinas)
1
a.š.
kepimo miltelių
cinamono
pagal skonį
vanilės
pagal skonį
žiupsn.
druskos
Karamelei reikės:
80
g
datulių
šviežių
60
g
riešutų sviesto
1
v.š.
kokoso aliejaus
Gaminimo žingsniai
Įkaitiname orkaitę iki 180C. Riešutus truputį pasmulkiname ir sumaišome su miltais, cinamonu, druska, saldikliu ir kepimo milteliais.
Kokoso aliejų pašildome, kad suskystėtų ir supilame į miltų bei riešutų masę.
Toliau dedame moliūgų ir bananų tyrę, vanilę. Išmaišome. Masė bus pakankamai tiršta.
Darome 2.5-3 cm storio skritulį skardoje ant kepimo popieriaus. Geriausia tai padaryti rankomis. Supjaustome jį į 8 dalis ir šauname į orkaitę 20 min.
Jei mėgstate daugiau skonių, galima pasigaminti karamelę be pridėtinio cukraus pyrago viršui patepti
Karamelei skirtus produktus truputį pašildome ir sutriname blenderiu.
Recepto autorė Estera
---
Be pieno, Nuo 1 metų