Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Žaliųjų grikių miltų sausainiai su lazdyno riešutais
Vaida Kurpienė
Žaliuosius grikius galima kelias paras pamirkyti ir valgyti net nevirtus. Galima juos dėti į salotas, ant duonos pabarstyti, galima ir virti ar mati jų miltus.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
10
minutes
min
Gaminimas
9
minutes
min
Iš viso
19
minutes
min
Desertai
Europietiška
12
porcijos
Ingredientai
250
g
žaliųjų grikių
sumaltų iki miltų
250
g
vandens šilto
70
g
rudojo cukraus
20
g
kakavos
1
aliejaus
žiupsn.
kepimo miltelių
žiupsn.
druskos
Gaminimo žingsniai
Grikius sumalame iki miltų.
Visus ingredientus sumaišome, kol gauname grietinės tešlos konsistenciją.
Šaukštu formuojame sausainį kepimo skardoje.
Puošiame lazdyno riešutais.
Kepame 10 min, 170C temperatūroje.
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė
---
Be pieno, Nuo 1 metų