Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Keksiukai su avižiniais, migdolų ir grikių miltais
Vaida Kurpienė
Keksiukai – be galo maistingi ir sotūs, tiks kaip desertas ir pasiimti į kelionę ar tiesiog priešpiečiams.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
25
minutes
min
Iš viso
40
minutes
min
Desertai, Priešpiečių dėžutė, Užkandžiai
Europietiška
12
porcijos
Ingredientai
200
g
avižinių miltų
viso grūdo
200
g
migdolų miltų
3
bananų
didelių
170
g
grikių miltų
100
g
juodojo šokolado
100
ml
kokosų pieno
6
v.š.
kokosų aliejaus
4
v.š.
klevų sirupo
1
v.š.
citrinos sulčių
1
a.š.
kepimo miltelių
0,5
a.š.
vanilės ekstrakto
0,5
a.š.
cinamono
1
žiupsn.
druskos
Gaminimo žingsniai
Bananus sutriname smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos konsistencijos.
Į bananų masę įpilame kokosų pieną ir aliejų, citrinos sultis, klevų sirupą, vanilės ekstraktą, cinamoną ir išmaišome.
Suberiame visų rūšių miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome.
Į gautą tešlą įmaišome pusę ištirpinto juodojo šokolado.
Masę dedame į kepimo formeles ir kepame 190 C orkaitėje apie 25 minutes.
Ant atvėsusių keksiukų užpilame likusią dalį tirpinto šokolado.
Recepto autorė Julija Ivanauskienė
---
Be pieno, Nuo 1 metų