Džiovinti abrikosai yra labiau maistingi ir koncentruoti naudingomis medžiagomis lyginant su šviežiais vaisiais. Džiovinti abrikosai – vienas reikšmingesnių augalinės kilmės geležies ir kalio šaltinių. tačiau atminkite, kad lygiai taip pat koncentruotas ir natūralus cukrus. Taigi džiovintų vaisių valgome tiek, kiek saldainių.Džiovintus abrikosus rinkitės labai atidžiai. Šviesiai oranžinė spalva rodo, kad abrikosai buvo apdoroti sieros dioksidu. Natūraliai džiovinti abrikosai bus ne tokie išvaizdūs ir rudos spalvos. Galite jų rasti ekologiško maisto parduotuvėse bei kai kuriose didžiosiose parduotuvėse.Įspėjimas: medaus nepatariama duoti jaunesniems nei 12 mėnesių vaikams dėl kūdykių botulizmo galimybės (apsinuodijimo maistu forma). Kai kurie specialistai nerekomenduoja medaus ir iki trijų metų duoti dėl tam tikrų organinių rūgščių esančių meduje.