Pasiruoškite pomidorus: nulupkite odeles, pašalinkite sėklas su skysčiu ir smulkiai supjaustykite. Patarimas, kaip nulupti pomidorų odeles, jei neturite specialaus skustuko. Sudėkite pomidorus į dubenį ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Atsargiai smeikite į pomidorą šakute ir vos užkabinus peiliu odelė lengvai pati atsiskirs.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Jame švelniai pakepinkite svgūnus apie 5 min.
Sudėkite pomidorus ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite neuždengę apie 10 minučių arba kol suminkštės.
Naudokite padažą iškart arba vėliau. Šaldytuve padažas išsilaiko 2-3 dienas.
--- Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų