Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Žalioji bulvių ir saldžių žirnelių tyrė
Vaida Kurpienė
Spausdinti šį receptą
Pagrindinis patiekalas, Tyrelės
Europietiška
Gaminimo žingsniai
Mažais gabaliukais supjaustykite bulves.
Virkite garuose arba nedideliame kiekyje vandens. Jei garų puodo neturite, bulves berkite į verdantį vandenį.
Į virimo pabaigą suberkite šaldytus žaliuosius žirnelius.
Bulves sutrinkite šakute. Trinama trintuvu bulvė pakeičia savo tekstūrą, tampa gliti ir tąsi.
Žirnelius sutrinkite trintuvu iki vienalytės tekstūros, sumaišykite su bulvėmis.
Tyrę atvėsinkite iki reikiamos temperatūros. Tirštumą reguliuokite mamos pienu, ekologiškų daržovių sultiniu ar mišiniu. Skaninkite sviestu.
---
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.