fbpx

Varškės virtinukai su lęšiais

varskes-virtinukai-su-lesiais

Varškės virtinukai su lęšiais

Vaida Kurpienė
Virtinukai – ne tik skanūs, bet ir maistingi, pagardinti lęšiais, ispaninio šalavijo (chia) sėklomis. Skanu patiekus su natūraliu jogurtu.
Pasiruošimas 5 min
Gaminimas 35 min
Iš viso 40 min
Pagrindinis patiekalas, Pusryčiams
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

  • 180 g varškės 9 proc. riebumo
  • 1 kiaušinio
  • 1 v. š. raudonųjų lęšių
  • 1 a. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
  • 1 žiupsn. druskos

Gaminimo žingsniai
 

  • Šaukštelį ispaninio šalavijo (chia) sėklų ir šaukštą raudonų lęšių sumalame kavamale iki miltų.
  • Varškę pertriname per sietelį, įmušame kiaušinį, suberiame druską su paruoštais miltais ir viską išmaišome iki vientisos masės.
  • Paliekame išbrinkti apie 20 minučių.
  • Iš gautos tešlos formuojame apvalius rutuliukus ir juos verdame pasūdytame vandenyje.
  • Kai virtinukai pakyla į vandens paviršių, verdame apie 3 minutes.
    Recepto autorė: Vaida Jonikaitytė
Ankštiniai, Nuo 8 mėn., Pieno produktai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą