fbpx

Varškės apkepas su smidrais

varskes-apkepas-su-smidrais

Varškės apkepas su smidrais

Vaida Kurpienė
Smidruose (šparaguose) yra vitaminų (A, B, C, T, K) irmineralų (vario, mangano, magnio) ir karotino, labiausiai vertinamas dėl vitaminų A ir C, folinės rūgšties, kalio bei geležies. Tad drąsiai naudokime juos ruošiant įvairius patiekalus.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 40 min
Iš viso 50 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

  • 250 g varškės
  • 4 kiaušinių
  • 150 g cukinijos jaunos jaunos
  • 80 g smidrų šparagų jaunų
  • 1 v. š. lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų maltų pagal skonį
  • saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Sutarkuojame cukiniją burokine tarka, pabarstome druska.
  • Paliekame pastovėti ir nusunkiame susidariusį skysčio perteklių.
  • Į smulkintuvą (blenderį) sudedame varškę, kiaušinius ir sutriname iki vienalytės masės.
  • Į masę įmaišome cukinijos tarkius ir smulkiai smulkiai supjaustytus smidrus, pagardiname prieskoniais.
  • Gautą masę sukrečiame į lydytu sviestu pateptą kepimo formą ir kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol apkepas gražiai iškeps.
  • Apkepą valgome su šviežiomis mėgstamomis daržovėmis: agurkais, pomidorais ar kitomis.
    Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
Daržovės, Nuo 1 metų, Pieno produktai, Šviežios daržovės

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba