fbpx

Varškės apkepas su cukinija

varskes-apkepas-su-cukinija

Varškės apkepas su cukinija

Vaida Kurpienė
Pasigaminkime gardų varškės apkepą su cukiniją, labai mėgstamą vaikų.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 1 hr 30 min
Iš viso 1 hr 40 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
4 porcijos

Ingredientai
  

Apkepui:

  • 1 cukinijos vidutinio dydžio, jaunos
  • 200 g varškės 9 proc. riebumo
  • 2 kiaušinių
  • 40 g kietojo sūrio
  • 1/4 svogūno mažo
  • 2 v. š. avižų sėlenų
  • 1 v. š. lydyto sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • druskos pagal skonį

Salotoms:

  • 1 pomidoro didelio
  • 50 g burokėlių lapų jaunų
  • 50 g špinatų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • kalendros grūdelių pagal skonį
  • citrinpipirių pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Cukinijas sutarkuojame stambia trintuve, pabarstome žiupsneliu druskos, išmaišome ir paliekame šiek tiek pastovėti, kad išsiskirtų skystis.
  • Nusunkiame susidariusį skysčio perteklių.
  • Varškę sutriname su smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos konsistencijos.
  • Į varškę įmušame kiaušinius, įberiame druskos žiupsnelį ir išplakame.
  • Tada į masę suberiame avižų sėlenas, stambia trintuve sutarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną ir česnaką.
  • Gautą masę sukrečiame į lydytu sviestu pateptą kepimo indą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
  • Tuo metu paruošiame salotas – sumaišome susmulkintus burokėlių lapus, špinatus, pagardiname prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
    Recepto ir nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
Daržovės, Nuo 1 metų, Pieno produktai, Šviežios daržovės

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą