Vaikai ir ledai

Kas turi vaikų, puikiai žino, kad be saldumynų išsiversti sunku – mažieji visko nori! Šiltuoju metų laiku sunku atsispirti ledams. Kaip juos išsirinkti?

Patarimai renkantis ledus:

1. Svarbu žinoti, kad etiketėje visuomet pirmiausiai paminima didžiausia sudėtinė dalis, o paskutiniu įrašu pažymimas mažiausio kiekio ingredientas. Pavyzdžiui, jei tai grietininiai ledai, tai pirmu ingredientu negali būti minimas vanduo.

2. Patartina rinktis kuo mažiau sudėtinių dalių turinčius ledus. Ilgas maisto priedų sąrašas rodo prastesnę kokybę. Nebūtina mokytis viso priedų sąrašo. Jei jau nusprendėte pasirinkti sveikesnius ledus, tai prie ledų šaldymo lentynos pastovėkite šiek tiek ilgiau ir palyginkite etiketes tarpusavyje. Pasirinkite geriau mažesnį kiekį ledų, bet su trumpesniu „E“ priedų sąrašu bei natūraliais ingredientais.

3. Jei jau renkatės valgomuosius ledus su uogiene, atkreipkite dėmesį į sudėtines dalis. Jei išvardinta visa uogienės sudėtis, tuomet gerai, jei ne – tuomet geriau tokius ledus padėti atgal į lentyną, nes tikėtina, kad pridėtoje uogienėje yra didžiulis cukraus kiekis, mažai uogų ir didelis kiekis dažiklių, aromatinių medžiagų bei kitų maisto priedų. Dar geriau, jei leduose įdėtos uogos, o ne jų uogienė.

4. Jei mėgstate vaisinius ledus, taip pat būtina skaityti jų sudėtį. Juos gaminant pasitaiko, kad sudėtyje yra tik 2 proc. sulčių ar net visai jų nėra, o visa kita – vanduo, gliukozės sirupas, dažikliai, kvapikliai ir kiti maisto priedai. Taigi būtina, kad vienos iš pirmųjų sudedamųjų dalių būtų sultys, o dar geriau – vaisių tyrė.

5. Jei užrašyta, kad ledai yra braškių ar obuolių skonio, tai visiškai nereiškia, kad juose yra braškių ar obuolių. Tiesiog yra pridėta braškių kvapo, skonio ir spalvos. Kitu atveju, būtų taip ir parašyta „su braškėmis“.

Geriausia sudėtis ir sveikiausi ledai tie, kuriuos pasigaminame patys. Keletas receptų:
Ledai su uogomis
Bananiniai ledai
Ledai su mangais
Šilti ledai

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment