fbpx

Šalta pomidorų sriuba

Šalta pomidorų sriuba

Vaida Kurpienė
Siūlome pasigaminti šaltą pomidorų sriubą. Ji puikiai tinka karštomis vasaros dienomis, o ypač tada, kai savo šiltnamyje turite daug skanių ir sultingų pomidorų.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 10 min
Iš viso 20 min
Pagrindinis patiekalas, Sriuba
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

  • 3 pomidorų
  • 1 agurko
  • ¼ paprikos
  • 2 a.š. moliūgų sėklų aliejaus arba alyvuogių
  • šlakelio citrinos sulčių
  • česnako pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Pomidorus nuplauname, perliejame verdančiu vandeniu ir nuimame odelę.
  • Agurką nulupame ir supjaustome.
  • Iš paprikos išimame sėklas ir supjaustome.
  • Visas daržoves sutriname trintuvu.
  • Gautą sriubą pagardiname druska, smulkintu česnaku, įpilame citrinos sulčių ir aliejaus, gerai išmaišome.
  • Paruoštą sriubą valandai paliekame šaldytuve, kad atšaltų ir pasiskirstytų skoniai.
    Recepto autorė: Giedrė Renevė
Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą