fbpx

Menkė su daržovių salotomis

Menkė su daržovių salotomis

Vaida Kurpienė
Menkė yra laikoma viena iš geriausių baltųjų žuvų, ji turtinga savo maistine verte bei labai gardi. Iš jos galima pagaminti daugybę gardžių patiekalų.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 15 min
Iš viso 25 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

  • 200 g menkės filė ar kitos mėgstamos žuvies
  • 40 g svogūnų
  • 16 g pomidorų pastos
  • 6 g lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų maltų pagal skonį

Salotoms:

  • 80 g agurkų
  • 70 g morkų
  • 60 g pomidorų
  • 50 g lapinių salotų
  • 50 g špinatų
  • 50 g ridikėlių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. svarainių sulčių
  • druskos pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Žuvį nuplauname, nusausiname.
  • Pagardiname prieskoniais.
  •  Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame susmulkintą svogūną. ir dedame žuvį.
  • Kartu į keptuvę dedame žuvį ir kepame apie 8 minutes.
  • Dedame pomidorų pastą, įpilame šiek tiek vandens ir patroškiname apie 2minutes.
    Salotoms:
  • Agurkus, pomidorus, špinatus, salotas supjaustome.
  • Morkas sutarkuojame stambia trintuve.
  • Pagardiname druska, svarainių sultimis, alyvuogių aliejumi ir viską išmaišome.
    Recepto autorė: Julija Ivanauskienė
Nuo 3 metų, Šviežios daržovės, Žuvis

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą