fbpx

Avinžirnių traškučiai – “spragtukai”

Ankštiniai/Receptai/Užkandžiai/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų

Avinžirnių traškučiai – “spragtukai”

Avinžirnių traškučiai

Avinžirnių spragtukų receptas

Vaida Kurpienė
Šį patiekalą ruošiu ir suaugusiems ir vaikams, tik prieskoniai skiriasi. Kažkada dariau įrašą su savo dukters gimtadieniu – ten irgi ant stalo buvo.
Nuotraukoje Giedrės Renevės versija. Ji rašo: "Šiandien su 4 metų sūnumi gaminome seniai pamirštą užkandį – avinžirnių traškučius. Išgirdęs šią idėją, jis buvo nelabai sužavėtas, bet paragavęs sako "O! Sprogsta burnoje kaip spragtukai!"
Išorė traški, o vidus – minkštas.  Tikri spragtukai.
Užkandžiai
Europietiška

Ingredientai
  

  • avinžirnių
  • druskos
  • saldžiosios paprikos miltelių

Gaminimo žingsniai
 

  • Parą mirkyti avinžirniai, vėliau praskalauti ir apvirti. Galima naudoti ir konservuotus, tik namie paruošti bus skanesni ir su daugiau vertingų medžiagų. Išmirkę daugiau dalį galite porcijomis užšaldyti.
  • Pabarstyti druska ir saldžiąja paprika (prieskonių milteliai).
  • Lengvai pakepinti orkaitėje + 200 C apie 15 minučių.
Ankštiniai, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba