fbpx

Avinžirnių ir morkų blyneliai

Avinžirnių ir morkų blyneliai

Vaida Kurpienė
Švelnaus skonio sotūs blyneliai pietums, kuriuos valgys net ir išrankiausi vaikai.
Pasiruošimas 15 min
Gaminimas 20 min
Iš viso 35 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
4 porcijos

Ingredientai
  

  • 300 g konservuotų avinžirnių arba virtų
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 1 vnt. morkos
  • 3 v. š. lydyto sviesto
  • 2 v. š. avižinių miltų
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Avinžirnius sutriname smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
  • Keptuvėje įkaitiname vieną šaukštą lydyto sviesto, apkepame sutarkuotą morką.
  • Sutriname ją kartu su avinžirniais.
  • Įmušame kiaušinį, įdedame prieskonių, avižinių miltų bei du šaukštus išlydyto sviesto ir išmaišome.
  • Iš gautos masės kepame blynus apie 5 minutes, kol šie gražiai parus.
  • Patiekiame su grietine paskaninta persilado prieskonių mišiniu ir šviežiais agurkais su sultene.
    Recepto autorė Liucija Makejeva
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą